latinica  ћирилица
12/12/2017 |  08:15 | Аутор: РТРС

Не препоручује се кориштење пута Бањалука-Кнежево

Возачима се не препоручује кориштење регионалног пута Бањалука-Кнежево јер је, због јаких удара вјетра, на овом подручју проглашена ванредна ситуација, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На јаке ударе вјетра и опасност од урушавања стабала на коловоз, као и на повећану опасност од одрона, возачи се упозоравају и у осталим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, посебно у вишим предјелима, те на путевима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На путним правцима у Српској вози се по мјестимично мокрим или влажним коловозима, а из АМС-а апелују да возачи возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја, који регулише привремена сигнализација.

Због изградње моста у Крепшићу до 31. децембра обустављен је саобраћај на магистралном путу Лончари-граница Републике Српске /Брчко један/. За вријеме радова саобраћај се одвија регионалним путем Брчко-Церик, локалним путевима и улицама у насељу.

На магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица због клизишта саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

Кроз град Бијељину и даље је на снази забрана саобраћаја за све категорије возила у улицама 27. марта и Српске војске. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија искључиво обилазницом.

На магистралном путу на дионици Љубогошта-Пале због санације у тунелу Каловита Брда потпуно је обустављен саобраћај и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је планирана санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена предметним радовима, остаје на снази забрана саобраћаја теретних возила, која су преусмјерена на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, општина Добој, на магистралном путу Брод-Оџак возила ће од 8.00 до 18.00 часова саобраћати са 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача због активираних клизишта саобраћа се једном траком, наизмјенично.

За сва возила тежа од 16 тона забрањен је саобраћај на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/.

На подручју ФБиХ због санационих радова на ауто-путу Сарајево сјевер-Сарајево запад на улазу у тунел Оштрик, саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку.

На граничним прелазима од јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА