latinica  ћирилица
11/12/2017 |  15:06 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Тошић упозорио Звезду: ЦСКА фаталан као Динамо

Крилни нападач Партизана Зоран Тошић сматра да је ЦСКА апсолутни фаворит против Црвене звезде у шеснаестини финала Лиге шампиона.
Зоран Тошић (Фото: beliorlovi.rs) -
Зоран Тошић (Фото: beliorlovi.rs)

Тошић је играо седам година за московске "Армејце", напустио их је протеклог љета.

"ЦСКА је озбиљна екипа која зна да игра на резултат. Не играју атрактиван фудбал, али су такмичари и поготово су фатални у двомечима. Док сам био летос у ЦСКА играли смо са Партизаном, победили смо 3:0, Партизан је држао лопту до бескраја у другом полувремену када је ушла прва екипа. Играли су одлично, али ЦСКА зна да игра на резултат, без обзира што је пријатељска утакмица једна шанса гол, друга шанса гол, трећа шанса гол", рекао је Тошић.

Он је ЦСКА упоредио са кијевским Динамом који је прошле седмице савладао Партизан 4:1 на свом терену, а на почетку групне фазе Лиге Европе преокренуо у Београду 0:2 у 3:2.

"Они су нешто слично оном што смо видјели у четвртак против Динама из Кијева. Осјећаш и мислиш да си ту, да имаш контролу првих неколико шест, седам минута, погодиш пречку, они први пут пређу пола и дају гол. То су екипе које знају шта раде, којима не треба много шанси да ријеши утакмицу. Такав је и ЦСКА, мислим да су велики фаворити у том двомечу", додао је нападач Партизана.

Тошић ће у двомечу између ЦСКА и Звезде навијати за свој бивши клуб.

"Руси су ме већ контактирали, интересантно им је моје мишљење, зашто не Партизан, зашто Звезда. Један од њих ми је дао добру идеју да се сретнемо у осмини финала, тако да навијам за то", закључио је Бамби.

Звезда ће дочекати ЦСКА 13. фебруара у Београду (18 часова), док је реванш 21. у Москви.

Извор: Б92