latinica  ћирилица
11/12/2017 |  13:07 | Аутор: РТРС

Бијељина- У новембру штета од привредног криминала 35.000 КМ

На подручју у надлежности Полицијске управе Бијељина у новембру су откривена четири кривична дјела из области привредног криминалитета којима је причињена материјална штета од 35.000 КМ, рекао је начелник Криминалистичке полиције Дарко Коврлија.
Бијељина - Полицијска управа - Фото: РТРС
Бијељина - Полицијска управаФото: РТРС

За ова кривична дјела поднесена су четири извјештаја надлежном тужилаштву против пет лица.

Коврлија је навео да су и у новембру прошле године откривена четири кривична дјела у области привредног криминалитета у којима је причињена материјална штета од 26.000 КМ.

На конференцији за новинаре у ПУ Бијељина речено је да су се у новембру догодиле 92 саобраћајне незгоде и несреће, што је за 4,17 одсто мање него у истом периоду 2016. године. У њима је једно лице погинуло, три су теже повријеђена, а 16 лакше.

Евидентирана су 54 нарушавања јавног реда и мира, што је за 5,88 одсто више него у истом периоду прошле године.

У овој области је евидентирано 62 прекршаја који су санкционисани подношењем 17 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 37 прекршајних налога.

Прекршаје је починило 59 лица, међу којима је 20 повратника у вршењу кривичних дјела и шест малољетника.

Начелник Сектора полиције у ПУ Бијељина Стјепан Терзић каже је у новембру било највише туча и физичких напада, те да је јавни ред и мир најчешће нарушаван на трговима и улицама, а потом у угоститељским објектима.

Извор: СРНА