latinica  ћирилица
11/12/2017 |  11:21 | Аутор: РТРС

Могеринијева осудила нападе на Јевреје

Шеф ЕУ за спољну политику Федерика Могерини осудила је "све нападе на Јевреје било гдје на свијету" током сусрета са израелским премијером Бењамином Нетањахуом у Бриселу.
Федерика Могерини - Фото: СРНА
Федерика МогериниФото: СРНА

"Осуђујем најстроже све нападе на Јевреје било гдје у свијету, укључујући и Европу, као и на Израел и израелске грађане", рекла је Могеринијева.

Њена изјава је услиједила након што је Нетањаху критиковао Европу због "дволичности" због осуђивања признања Јерусалима као главног града Израела, али не и ракетних напада на Израел из Газе.

"Најгоре што се сада може догодити је ескалација тензија и насиља", рекла је она и поновила став ЕУ да је рјешење које подразумијева двије државе са Јерусалимом као главним градом једино одрживо и за Израел и Палестинце с циљем прекида сукоба.

Очекује се да ће министри спољних послова ЕУ апеловати на Нетањахуа да поново покрене дијалог да би се постигао мир са Палестинцима.

Посјета Нетањахуа је услиједила након што је амерички предсједник Доналд Трамп признао Јерусалим као главни град Израела и најавио премјештање америчке Амбасаде у тај град из Тел Авива.

Извор: СРНА