latinica  ћирилица
11/12/2017 |  08:37 ⇒ 08:38 | Аутор: РТРС

Опрез-поледица и јаки удари вјетра

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос претежно мокри и клизави, а из Ауто-мото савеза Српске упозоравају возаче на поледицу у вишим предјелима и јаке ударе вјетра.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, ради изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем измијењен је режим саобраћања.

Због изградње моста у Крепшићу, до 31. децембра саобраћај ће бити обустављен на магистралном путу М-14.1, дионица Лончари-граница Република Српска /Брчко 1/.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи, мјесто Зови До. Возила пролазе једносмјерно, преко привремено изграђеног моста.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, општина Добој, на магистралном путу Брод-Оџак возила ће саобраћати са 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, затим Р-476, дионица Укрина-Горња Вијака, и Братунац-Дрињача, возила због активираних клизишта саобраћају једном траком.

За сва возила тежа од 16 тона забрањен је саобраћај на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/.

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до реализације комплетне дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор.

У ФБиХ возачима скрећу пажњу на мјестимично јаке ударе вјетра, који повремено формира сњежне наносе.

Издвојени су магистрални путеви Кључ-Босански Петровац-Бихаћ, Босански Петровац-Дрвар, Бугојно-Нови Травник, Купрес-Шуица-Ливно и Томиславград-Шуица.

Због санације на ауто-путу А1 /Сарајево сјевер-Сарајево запад/ на улазу у тунел "Оштрик", саобраћај је преусмјерен из возне у траку за претицање.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА