latinica  ћирилица
11/12/2017 |  08:27 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Mанифестација "Личност године" (РТРС, 18.15)

Манифестација "Личност године - in memoriam Жељко Копања" у организацији Независних новина, биће одржана данас у Кристалној дворани хотела "Босна" у Бањалуци.
Независне новине - Личност године - Фото: РТРС
Независне новине - Личност годинеФото: РТРС

На основу одлуке уређивачког колегијума, биће проглашена личност године, која је својим радом оставила највише трага у 2017. години.

Осим личности која је својим радом и залагањем обиљежила годину за нама, биће проглашени и најбољи министри у Влади Републике Српске и Федерације БиХ и у Савјету министара БиХ.

Биће изабран привредник године, као и новинар којем ће припасти награда "Никола Гузијан".

За подвиг године биће уручена награда "Јелена Трикић", која је установљена у част Мајке Храброст, која је, иако тешко обољела од карцинома, одбила лијечење цитостатицима како би спасила живот нерођеном сину, који је касније и дошао на свијет.

Манифестација ће, већ, традиционално окупити истакнуте представнике јавног, политичког и привредног живота.

Од 2003. године титулу личност године добили су бројни домаћи и страни представници.

Тако су међу награђенима били прослављени српски тенисер Новак Ђоковић, те регионални лидери попут Александра Вучића, Иве Јосиповића и Мила Ђукановића. Личност године су били и Милорад Додик, Сулејман Тихић, Драган Човић, Ћамил Дураковић и Мирсада Прашо, те Мирослав Лајчак, Џонатан Мур, Рафи Грегоријан, Клифорд Бонд и Тања Фајон.

Манифестацију ће преносити Телевизија Републике Српске од 18.15 часова.