latinica  ћирилица
10/12/2017 |  14:01 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно али топлије, температура до 16 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно облачно, вјетровито и знатно топлије вријеме, уз највишу дневну температуру до 16 степени Целзијусових.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Ујутру ће бити облачно и вјетровито, на истоку нешто хладније, а у осталим предјелима виша температура, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слаба киша ће падати на југу и западу, и само понегдје на сјеверу, а у осталим предјелима ће бити претежно суво.

Током дана дуваће јак вјетар, повремено и олујни југо, који ће посебно бити јак у Крајини и на планинама.

Због наглог пораста температуре и јаког јужног вјетра сњежни покривач ће се брзо топити.

Дневна температура ваздуха биће од шест до 12, понегдје на сјеверу и сјеверозападу до 16 степени Целзијусових.

У уторак, 12. децембра у Херцеговини и Крајини биће облачније са слабом кишом повремено, а у осталим крајевима суво уз промјенљиву облачност и дуже сунчане интервале. Вјетар ће бити умјерен и јак, јужни и постепено ће слабити према крају дана. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 16 степени Целзијусових, понегдје на сјеверу и степен-два топлије.

У сриједу, 13. децембра, биће претежно облачно са кишом, на сјеверу и југу мјестимично и са пљусковима. Средином дана најприје у Крајини очекује се престанак кише, а поподне и до вечери киша ће престати и у осталим крајевима. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 14, у вишим предјелима око шест степени Целзијусових.

У четвртак, 14. децембра, јутро ће бити свјежије и претежно ведро уз мало облака. Током дана мало топлије уз сунчане периоде и постепено наоблачење на југу и западу које крајем дана доноси повремену кишу. У осталим предјелима остаје суво. Почеће да дува југо, прво слаб, а затим умјерен до јак. Највиша дневна температура ваздуха биће од седам до 13, у вишим предјелима око четири степена Целзијусових.

У Српској и БиХ данас је сунчано и топлије вријеме него јуче, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус 13 степени Целзијусових, Калиновик минус три, Гацко, Мраковица, Хан Пијесак, Сарајево и Бугојно минус два, Соколац минус један, Мркоњић Град, Нови Град, Приједор, Србац, Сребреница, Шипово, Невесиње нула, Фоча, Рудо један, Рибник, Вишеград, Крупа на Уни, Зворник три, Билећа, Бијељина, Добој и Тузла четири, Бањалука пет, Требиње и Мостар шест степени Целзијуса.

Извор: СРНА