latinica  ћирилица
09/12/2017 |  21:45 | Аутор: РТРС

Цедевита побиједила Партизан у неизвјесној завршници

Партизан – Цедевита 82:92. Кошаркаши Партизана забиљежили су још један пораз у регионалној лиги, пошто су у дворани „Александар Николић“ изгубили од Цедевите. Црно-бијели били равноправан ривал до посљедњих неколико минута, када су гости серијом тројки преломили меч.
Партизан - Цедевиту (Фото: MN Press) -
Партизан - Цедевиту (Фото: MN Press)

Кошаркаши Партизана забиљежили су и шести пораз у регионалној лиги, пошто су у мечу 11. кола на свом терену изгубили од Цедевите резултатом 92:82.

Изабраници Мирослава Николића изгубили су осми од посљедњих девет мечева (у АБА лиги и Еврокупу) и значајно себи закомпликовали борбу за једно од прва четири места у такмичењу, које воде у плеј-оф.

Партизан није одиграо лош меч, имали су црно-бијели девет изгубљених лопти, али нису могли да парирају фантастичном шуту Цедевите за три поена (15/31).

Током већег дијела утакмице резултат је био у егалу. Цедевита је успјела неколико пута да се одлијепи на шест-седам поена предности, али су се црно-бијели, предвођени Вилијамс-Госом некако враћали у игру.

Ипак, у завршници меча Цедевита је још једном тројкама ушла у серију, на коју Партизан није има одговор, па су гости из Загреба забиљежили осми тријумф у такмичењу.

Треба истаћи да је Партизан био ослабљен неиграњем Вање Маринковића, док је Новица Величковић играо само у посљедњој четвртини. 

Вилијамс-Гос био је најефикаснији у црно-бијелом тиму са 25 поена, а испратио га је Патрик Милер са 15 поена и шест асистенција. У побједничкој екипи незаустављив је био Роко Лени Укић са 23 поена, Муса је додао 16, Николс 12.

Наредни меч партизан игра на свом терену против екипе МЗТ-а, док Цедевита још једном гостује у Београду, код екипе ФМП-а. 

Извор: РТС