latinica  ћирилица
09/12/2017 |  16:04 | Аутор: РТРС

Угљанин остаје лидер СДА Санџак

Актуелни предсједник СДА Санџака Сулејман Угљанин поново је на данашњој изборној скупштини изабран за лидера те партије.
Сулејман Угљанин - Фото: ПОЛИТИКА
Сулејман УгљанинФото: ПОЛИТИКА

Он је на челу странке још од њеног оснивања, 1990. године.

За Угљанина је на осмој изборној конвенцији одржаној у новопазарском Дому омладине гласало свих 85 присутних партијских делегата који су му на тај начин поверили нови четворогодишњи мандат.

Обраћајући се присутнима, он је нагласио да ће се СДА Санџака и даље залагати за решавање статуса Бошњака у Србији и Санџака, подсјећајући да су сви народи бивше Југославије решили своја национална питања осим Бошњака.

Угљанин је оцијенио и да је у посљедњих 27 година у Санџаку био џехенем (пакао) и да је у том периоду над Бошњацима извршен геноцид у Сребреници, као и други злочини који су прошли некажњено, а које су државни органи Србије толерисали.

"Ми свима поручујемо да хоћемо да гледамо у будућност и да размишљамо о економском развоју, али прије тога морамо да ријешимо спорна питања, а Србија и Црна Гора морају казнити починиоце злочина над Бошњацима. Желимо да изградимо стабилне институције и да државе натерамо да злочинце саме казне", казао је Угљанин.

Он је додао и да је Санџак најзаосталији део Србије и Црне Горе, без улагања, инфраструктурних и развојних пројеката, као и да сви народи који живе у њему морају радити заједно како би се ситуација поправила.

Осим предсједника, на данашњој изборној скупштини изабрани су и чланови осталих органа странке – Главног и Надзорног одбора, као и Суда части.

Изборној конвенцији присуствовао је и предсједник Санџачке демократске партије Нихад Хасановић, као и представници "Заједно за Шумадију", СДА из Македоније и Црне Горе.

Извор: Бета