latinica  ћирилица
08/12/2017 |  22:05 | Аутор: РТРС

ЕЛ: Звезда у Београду демолирала Ефес!

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су фантастичну утакмицу и савладали Ефес резултатом 100:81 у 11. колу Евролиге.

"Црвено-бијели" водили од првог до посљедњег минута утакмице, изузетно добро шутирали и на крају потпуно заслужено остварили четврти тријумф у најелитнијем европском такмичењу.

Изабраници Душана Алимпијевића тако су комплетирали савршену недјељу свог клуба, пошто је фудбалска секција дан раније први пут послије више од 20 година обезбиједила пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Фудбалери су их гледали, а утакмица у хали "Александар Николић" почела је сјајном Звездином одбраном, а "црвено-бијели" су били сјајно шутерски расположени. Одмах на старту су стекли предност, Ефес је у једном тренутку успио да се врати, али су Рочести и Фелдин донијели +6 на крају прве четвртине. Фелдин је у том периоду постигао чак 13 поена, а домаћа екипа је погодила пет тројки из шест покушаја.

У истом ритму наставило се и почетком друге дионице-када је напад мало заказао, истакли су се Стефан Јанковић и Огњен Добрић, српски шампион је дошао до максималних 12 поена предности, прије него што је трећи фаул Бјелице пребацио "моментум" на другу страну. Турски клуб је везао неколико добрих напада и на два и по минута до полувремена смањио на 45:40.

Алимпијевић је морао да затражи тајм аут послије ког је услиједила скоро десетоминутна пауза, јер је дошло до проблема са семафором, па су играчи морали додатно да се загрију. По повратку на терен боље су се снашли домаћи играчи и са +6 завршили полувријеме.

По повратку са одмора Звезда је брзо дошла до ритма, везала неколико добрих напада, али је серијом од седам поена Ефес успио поново да се приближи и опет се спусти на једноцифрен минус. Налет ривала одбио је важним поенима Фелдин и меч је дефинитивно ријешен у финишу треће и почетком четврте четвртине. У игри се нашао Дејан Давидовац који је опет имао значајну ролу, водио је екипу до +14, да би онда услиједила канонада тројки и Турцима спаса није било.

"Црвено-бијеле" је до тријумфа водио споменути Фелдин који је одиграо утакмицу каријере-29 поена (7-9 за два, 4-7 за три, 3-3 пенали), уз чак четири украдене лопте, док су и неки играчи из другог плана сада имали значајне улоге.

По 10 поена постигли су Добрић и Дангубић, један више од њих имао је Рочести, а по 9 су додали Бјелица и Лесор, који је имао и 9 ухваћених лопти.

У редовима пораженог састава истакао се Данстон са 16 поена, два више од Зорана Драгића, док су по 12 додали Адамс и Владимир Штимац. Повратник међу навијаче који га обожавају имао је и 8 скокова.

Послије оваквог расплета, Звезда сада држи 11. мјесто на табели са четири побједе и седам пораза, док је Ефес на 14. позицији са скором 3-8.

Наредна утакмица кошаркаше Црвене звезде у Евролиги очекује сљедећег петка, када гостују Валенсији.

Извор: Б92