latinica  ћирилица
08/12/2017 |  15:40 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

РиТЕ Гацко годину завршава са стоодстотним испуњењем плана производње

Предузеће Рудник и Термоелектрана Гацко претходних мјесеци није имало већих застоја у производњи и успјело је да премости ситуацију у којој се енергетски систем нашао због лоше хидрологије, а годину би требало да заврши са стоодстотним испуњењем плана производње електричне енергије, рекао је Срни директор РиТЕ Гацко Бошко Козомара.
ТЕ "Гацко" - Фото: РТРС
ТЕ "Гацко"Фото: РТРС

Козомара каже да је гатачки гигант успио да сачува систем и обезбиједи довољне количине електричне енергије за потрошаче у мјесецима када је забиљежен слаб учинак хидроелектрана, који је проузроковала незапамћено лоша хидрологија и ремонт Термоелектране Угљевик.

- Када је ријеч о производним резултатима, РиТЕ Гацко заслужује високу оцјену јер смо већ испунили план са 93 одсто, а ако децембар буде онакав какав очекујемо, остварићемо стоодстотно испуњење плана производње електричне енергије - истакао је Козомара.

Он је нагласио да ће наредна година за ово предузеће бити "мало критичнија" јер ће у априлу почети капитални ремонт који траје два и по мјесеца.

За то вријеме очекују подршку Термоелектране Угљевик, а покушаће да смање и број дана ремонта, како систем не би трпио.

- Ремонт се ради сваке четврте године и то је захтјеван технички захват на којем ће бити ангажовани подизвођачи из Републике Српске, али и из иностранства - рекао је Козомара.

Извор: СРНА