latinica  ћирилица
08/12/2017 |  15:03 | Аутор: РТРС

Напао инспектора, па полицајца и онда изазвао пожар у притвору

Полиција у Трнову ухапсила је мушкарца чији су иницијали Њ.М. /41/, осумњиченог за напад на инспектора Републичке управе за инспекцијске послове.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Приликом лишавања слободе Њ.М. је физички напао полицајца, након чега је спроведен у службене просторије за задржавање, гдје је изазвао пожар којим је причињена мања материјална штета, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

У саопштењу се наводи да је Њ.М. лишен слободе након што су полицијски службеници поступили по пријави да је јуче око 11.40 часова на бензинској пумпи у Трнову физички напао инспектора Републичке управе за инспекцијске послове Бањалука, одјељење у Источном Сарајеву, чији су иницијали Г.П, док је вршио инспекцијске послове.

Приликом лишавања слободе, Њ.М. је физички напао полицијског службеника, након чега је спроведен у службене просторије за задржавање.

За вријеме боравка у службеним просторијама он је на непознат начин изазвао пожар, који су полицијски службеници благовременом реакцијом локализовали, те лице извели из просторије, наводи се у саопштењу.

У пожару није било повријеђених, а причињена је мања материјална штета.

О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, који је наложио предузимање мјера и радњи ради документовања кривичних дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности и оштећење и одузимање туђе ствари.

Извор: СРНА