latinica  ћирилица
08/12/2017 |  14:17 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

Обиљежено 25 година успјешног рада Кошаркашког савеза Српске (ВИДЕО/ФОТО)

У Бањалуци је данас одржана свечана академија поводом 25 година од оснивања Кошаркашког савеза Републике Српске који има 88 регистрованих клубова и око 3.500 кошаркаша.
Бањалука, Додик - Кошаркашки савез, јубилеј - Фото: СРНА
Бањалука, Додик - Кошаркашки савез, јубилејФото: СРНА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је присуствовао академији, оцијенио је да су клубови из Српске за 25 година остварили одличне резултате у домаћим и међународним такмичењима.

"Кошаркашки савез Српске 25 година окупља младе људе који желе да се баве кошарком. Значајан број њих остварио је запажене каријере у домаћим, али и најбољим свјетским лигама", рекао је Додик новинарима.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Борис Спасојевић истакао је да је Савез добро организован и да је за 25 година рада постао респектабилна организација.

"За 25 година рада било је много значајних догађаја. Значајни су нам и споразуми које смо потписали, међу којима је и са Кошаркашким савезом Србије који се односи на размјену играча, едукацију судија и тренера", рекао је Спасојевић, наводећи да ће акценат у наредном периоду бити на развоју младих играча.

На академији су додијељена признања појединцима и колективима који су обиљежили протеклих 25 година кошарке Решублике Српске, а дио награда биће уручен и током традиционалног Кошаркашког сабора, 27. децембар и на финалним утакмицама Купа Републике Српске.

Златне плакете су добили Додик и Спасојевић, као и бивши предсједници Кошаркашког савеза Републике Српске Драган Деспотовић и Зоран Тегелтија.

Златна плакета уручена предсједнику Српске (Фото: СРНА)

Свечаној академији су присуствовале делегације кошаркашких савеза Србије, Словеније и БиХ, те представници клубова из Републике Српске.

Кошаркашки савез Републике Српске, који има 88 регистрованих клубова и око 3.500 кошаркаша и кошаркашица, основан је 7. новембра 1992. година.

Извор:  РТРС/СРНА