latinica  ћирилица
08/12/2017 |  13:52 | Аутор: РТРС

Одзвонило наплатним кућицама у Гламочанима

Посао уклањања наплатних кућица у Гламочанима код Лакташа додијељен је предузећима „МГ Минд“ и „Миг електро“ из Мркоњић Града, која су доставила најбољу понуду од 1,32 милиона КМ са ПДВ-ом.
Наплата путарине - Фото: СРНА
Наплата путаринеФото: СРНА

На јавни позив за уклањање наплатних кућица, поред фирми из Мркоњић Града, достављене су још двије пријаве. Понуда групе предузећа коју чине „Козарапутеви“ и „Дос електро“ из Бањалуке и „Приједорпутеви“ из Приједора износила је 1,45 милиона марака. Комисија за јавну набавку пријаву „Градипа“ из Прњавора није прихватила, јер ово предузеће није доставило сву тражену документацију предвиђену јавним позивом

За уклањање наплатних кућица, које се налазе на магистралном путу Бањалука - Лакташи „Путеви Републике Српске“ планирали су 1,56 милиона марака, док је на почетку године за те намјене било предвиђено 750.000 КМ.

Наплатне кућице су постављене 2013. године у вријеме док је на челу „Путева Републике Српске“ био Недељко Кнежевић. Проблем је настао јер су постављене на магистралном путу М-16, Бањалука - Клашнице, а не на аутопуту.

Извор: Глас Српске