latinica  ћирилица
08/12/2017 |  13:04 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ с амбасадорима чланица ПИК-а

Чланови Предсједништва БиХ састали су се са политичким директорима из земаља чланица Управног одбора Савјета за провођење мира.
Предсједништво - Фото: РТРС
ПредсједништвоФото: РТРС

Чланови Предсједништва БиХ су упознали политичке директоре из земаља чланица Управног одбора Савјета за провођење мира с тренутном политичком ситуацијом у Босни и Херцеговини. Истакнули су опредијељеност за даљњим радом на провођењу реформи и испуњењем услова за стјецање кандидатског статуса за чланство у Европској унији.

Поновљена је посвећеност наставку европског пута Босне и Херцеговине и финализацији одговора на Упитник Европске комисије у што скоријем временском року. Изражено је увјерење да ће, упркос тренутној ситуацији, доћи до напретка у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине, у смислу реализације постављених циљева и приоритета када је у питању спољна политика земље.

Чланови Управног одбора су поновили подршку европском путу Босне и Херцеговине и подсјетили да фокус треба бити на провођењу социоекономских и других реформи како би се побољшао квалитет живота грађана, унаприједила владавина права и побољшала јавна управа. Такође, похвалили су напредак начињен у овом правцу и позвали све нивое власти у земљи да уложе додатне напоре како би се наставили реформски процеси.

Чланови Предсједништва БиХ су изразили захвалност земљама чланицама Управног одбора Савјета за провођење мира на подршци коју су до сада пружиле Босни и Херцеговини и изразили наду да ће се та подршка наставити и у будућности у оквиру напретка на путу ка пуноправном чланству у Европској унији.