latinica  ћирилица
07/12/2017 |  21:53 ⇒ 22:01 | Аутор: РТРС

"Легенда о Коловрату"- најгледанији руски филм (ВИДЕО)

"Легенда о Коловрату" могла би да постане најгледанији филм у историји руске кинематографије, а почетак биоскопског приказивања у Русији надмашио је "Викинга".
Руски филм "Легенда о Коловрату" - Фото: Screenshot/YouTube
Руски филм "Легенда о Коловрату"Фото: Screenshot/YouTube

- Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подијељена мишљења у различитим историјским изворима и легендама. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свијет, истичући осјећања и искуства људи која чине разлику између обичног човјека и хероја, какав је био Коловрат - каже један од двојице редитеља Џаник Фајзив, српској публици познат по филму "Турски гамбит".

То је, како истиче, прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације. У 13. вијеку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину свијета. Како су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу.

Ипак, њихове планове квари тај мали одред снажних јунака на челу са мистериозним храбрим ратником.

Буџет филма од 16 милиона долара искоришћен је за што вјернији приказ овог јединственог подухвата у историји човјечанства.

Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило преко 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара.

Управо због тога и не чуди да је више од 80 земаља и прије премијере откупило права за овај филм.

Филм, који су режирали Фајзив и дебитант Иван Шуркховетски, у српске биоскопе стиже 4. јануара, а главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александр Илин.

Извор: Агенције