latinica  ћирилица
06/12/2017 |  17:12 | Аутор: РТРС

Гранична полиција БиХ: За девет мјесеци 54 жалбе на рад полицијских службеника

Гранична полиција БиХ за девет мјесеци ове године примила је 54 жалбе грађана и заступника правних лица које се односе на поступање и рад полицијских службеника, након чега су покренута 52 интерна поступка против њих 68.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Дисциплинској комисији за полицијске службенике Граничне полиције БиХ достављено је 38 захтјева за покретање дисциплинског поступка против њих 49, речено је Срни у Граничној полицији БиХ.

Поступајући по овим захтјевима, дисциплинска комисија прихватила је свих 38 захтјева.

У првостепеном дисциплинском поступку за 35 полицијских службеника изречене су новчане казне за теже повреде службене дужности, један поступак је обустављен због одласка у пензију, док су тројици полицијских службеника у четири одвојена поступка изречене четири санкције престанак радног односа.

На плану међународне сарадње, јединице Граничне полиције БиХ одржале су 412 састанка са граничним полицијама сусједних земаља на локалном нивоу и 25 састанака на регионалном.

У извјештајном периоду Гранична полиција БиХ је органима сусједних земаља уступила 373 предмета и информације, што у односу на претходну годину представља повећање за 18,8 одсто.

На дан 30. септембра, седам полицијских службеника налазило се у мировним мисијама УН, и то четири на Кипру, два у Конгу и један у Јужном Судану.

Један полицијски службеник именован је за официра за везу у СЕЛЕЦ центру у Букурешту.

До 1. октобра у Граничној полицији БиХ било је запослено 2.099 лица, од којих 1.901 полицијски службеник, 50 државних службеника, 148 запослених и један приправник.

Правилником о унутрашњој организацији, предвиђено је 2.646 запослених.

Закључно са 30. септембром, одлуком директора Граничне полиције БиХ Зорана Галића, на суспензији је 14 полицијских службеника.

Извор: СРНА