latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:18 | Аутор: РТРС

Милојевић: Келн нас неће заварати

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, уочи одлучујуће утакмице против Келна у борби за пласман у нокаут фазу Лиге Европе, изјавио је да проблеми њемачког тима неће заварати екипу и поручио да црвено-бијели неће калкулисати јер би можда и бод могао да буде довољан. Утакмица 6. кола Х групе Лиге Европе између Црвене звезде и Келна игра се у четвртак од 21 час и 5 минута.
Владан Милојевић - Фото: РТС
Владан МилојевићФото: РТС

"Чека нас посљедња утакмица у групној фази, али истог значаја као и све друге. О Келну само о суперлативу, без обзира на њихову ситуацију и позицију на табели. Иако имаји спортских проблема имају квалитет и то гдје се налазе у Бундеслиги не одсликава њихово стање. Моји играчи су тога свјесни и не заваравамо се. Кад год се промјени тренер играчи имају додатни мотив да се докажу, али мислим да неће бити великих изненађења", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Према његовим ријечима, одлучиће храброст, брзина и интелигенција на терену и његови играчи одговориће Нијемцима на њихив начин.

"Спремни смо, важност је ту, причали смо послије Бачке, притисак постоји, али играчи треба да уживају, они су дошли овдје и само нека дају све од себе, да буду оно што јесу и послије утакмице видјећемо крајњи резултат. Шта год буде они су за мене побједници, стаћу испред њих, они су довели Звезду овдје послије пуно година и то није крај него почетак враћања Звезде на мапу Европе гдје овај велики клуб са феноменалним навијачима припада", поручио је Милојевић.

На питање да ли ће екипа ући мало опрезније у меч јер је могуће да и бод буде довољан.

"Не волим да калкулишем, ни у животу, ни у спорту. Не можемо се водити том логиком", био је јасан Милојевић.

Звездин десни бек Филип Стојковић истакао је да очекује тешку и физички захтјевну утакмицу.

"Против њемачких екипа то је пресудан фактор. Даћемо све од себе, спремни смо 100 посто и мислим да ће тај фактор одлучити. Келн има својих проблема, али то остављамо њима, ми гледамо себе и надам се да ћемо на крају да славимо са пуном Мараканом", рекао је Стојковић.

Како је речено на конференцији за медије очекује се долазак око 5.000 навијача Келна и они ће бити смјештени на јужној трибини.

Извор: РТС