latinica  ћирилица
06/12/2017 |  16:05 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Пељешки мост поново на чекању

Компанија "Липов Гај" из Загреба, регистрована за Савјетовање у вези с пословањем и осталим управљањем, поднијела је жалбу на документацију за надзор над изградњом моста Копно - Пељешац с приступним путевима.

На тај начин је, до одлуке Државне комисије за контролу јавне набавке о жалби, заустављен процес избора компаније за надзор радова, а без које не могу почети радови на овом капиталном пројекту. Процијењена вриједност радова је око 14 милиона КМ.

То је већ други пут да је заустављен овај конкурс, након што се још раније на конкурсу документацију жалила шпанска фирма ИДП. Њихову жалбу Државна комисија је дјелимично усвојила па је инвеститор Хрватске цесте 24. новембра објавио измијењену конкурсну документацију с роком за подношење понуда до 21. децембра ове године.

Након што је објављена жалба, у грађевинским круговима се све чешће чује да компанија "Липов Гај" није позната као компанија која се бави овим пословима. Одмах су се појавиле и спекулације да је жалба поднесена у име неке велике компаније која жели да на неко вријеме заустави конкурс.

Извор: Независне новине