latinica  ћирилица
06/12/2017 |  13:20 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Скандал у Београду: Изетбеговић прекршио протокол (ВИДЕО)

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић демантовао је у току заједничке конференције за медије са предсједником Србије Александром Вучићем наводе које је неколико минута прије изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.
Бакир Изетбеговић - Фото: Screenshot
Бакир ИзетбеговићФото: Screenshot

Изетбеговић се обратио јавности након што је Вучић рекао да му је Човић јасно поручио како је став Предсједништва БиХ да слиједи политику Србије у вези с признавањем Косова.

Он је рекао да ће се ставови БиХ доносити у Сарајеву и да ће их доносити чланови Предсједништва БиХ, односно да се спољна политика БиХ неће креирати у Београду.

"Међунородну политику БиХ водиће ова три човјека (чланови Предсједништва БиХ), и она ће се водити у Сарајеву. Наравно, и те како ћемо узети у обзир ставове сусједних земаља, јер живимо са Србијом и живимо са Хрватском, као и са ЕУ, гдје смо преузели обавезе у процесу интеграција. Али, мој став је да се спољна политика води у Босни и Херцеговини и ја сам молио Човића да то изнесе као свој став, а не као став Предсједништва", рекао је Изетбеговић.

На дијаметралне изјаве чланова Предсједништва БиХ предсједник Србије се само насмијао додавши како "овако изгледа све" почевши од преговора о граници.

"Е овако вам изгледа све. Ја сам цитирао шта сам добио у току званичних разговора, али овако вам изгледа и око Косова, и око граница", рекао је Вучић.

Извор: Кликс/Б92