latinica  ћирилица
05/12/2017 |  16:36 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Одакле седморо миграната код Приједора?(ВИДЕО)

У насељу Брезичани код Приједора откривено је и приведено седам илегалних миграната, држављана Ирана и Авганистана, који нису имали потребну документацију за улазак у БиХ.
Приједор: Приведени мигранти - Фото: РТРС
Приједор: Приведени мигрантиФото: РТРС

Мјештани тврде да су мигранти у Брезичанима боравили два дана. Како су навели, у напуштеној кући је било пет мушкараца и двије жене које су примијетили у петак навече. Нису избјегавали контакт с њима, мада су, кажу, изгледали преплашено. Из куће у којој су боравили, ријетко су излазили.

Миливој Рађевић каже да је долазио до миграната, јер је бринуо за своју кућу и имовину. Међитим, није било никаквих проблема. Један од њих му је рекао да су из Авганистана, те је на бугарском рекао "братко".

- Преко ноћи им је дотурана храна, ујутро и навече, у сутон - тврди Миливој.

Из полиције кажу да су реаговали одмах по сазнању да у овом мјесту илегално бораве страни држављани.

Портпаролка Полицијске управе Приједор Звјездана Алендаревић каже да они нису имали документацију за улазак и боравак на територији БиХ.

- Лица су јуче предата Теренском центру за странце у Бањалуци на даље поступање. Утврђено је да се ради о странцима који су држављани Ирана и Авганистана - навела је портпаролка.

Одакле и којим путем су стигли до Приједора требало би да буде познато по окончању истраге. Незванично, у Српску и БиХ илегално су превезени чамцима преко Дрине из Србије, и то са циљем да се домогну неке од земаља Европске уније.