latinica  ћирилица
05/12/2017 |  16:13 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ без усаглашене платформе уочи посјете Београду

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да унутар трочланог Предсједништва БиХ нема усаглашеног става уочи сутрашње званичне посјете Београду.
Предсједништво БиХ (Фото: javno.ba) -
Предсједништво БиХ (Фото: javno.ba)

"Нажалост, нисмо били у прилици да разговарамо о платформи јер су, у међувремену, ескалирале друге теме, прије свега, сукоб поводом изборног закона и дешавања након пресуде Хашког трибунала шесторци Херцег-Босне. То не значи да не можемо и вечерас постићи договор", рекао је Иванић у Бијељини.

Он каже да су три практичне и конкретне теме са којима чланови Предсједништва БиХ треба да наступе током сутрашње посјете Београду за које ће се и сам залагати.

"Питање границе, односно имамо ли сагласност да се уђе у разговор о размјени територије, гдје уопште није у питању велика површина. Ту је и разговор да се омогући нормално кориштење и посебно обнављање брана и постројења на двије хидроцентрале - Зворник и Бајна Башта. Онда у том оквиру покушати да се ријеше и питања четири општине, потопљених површина и накнада за то", истакао је Иванић.

Он је изразио наду да ће за ове, како каже, врло практичне и корисне ствари, добити подршку и друга два члана Предсједништва БиХ.

"Мало сам сумњичав када је у питању Бакир Изетбеговић, а Драган Човић је рекао да чврсто стоји иза тога. Видјећемо, ако тога буде, имаћемо рјешење, ако не, онда ћемо знати да има људи којима није до договора и до поправљања ствари", каже Иванић.

Чланови Предсједништва БиХ посјетиће сутра Београд, гдје ће се састати са државним званичницима Србије.

Извор: СРНА