latinica  ћирилица
04/12/2017 |  18:46 | Аутор: РТРС

У саобраћајним несрећама у БиХ за 12 сати погинуло четворо

За тачно 12 сати, од синоћ у 19.55 до данас у 7.55, у три саобраћајне несреће на бх. путевима погинула су четири лица, укључујући и Ахмеда Муратовића, сина Хасана Муратовића, бившег начелника општине Живинице, односно актуелног СДП-овог посланика у Представничком дому Парламента ФБиХ.
Полиција и Хитна помоћ - Фото: илустрација
Полиција и Хитна помоћФото: илустрација

Црни низ почео је у недјељу навече у мјесту Радешине, општина Коњиц, гдје је за воланом очевог голфа 2 погинуо тридесетшестогодишњи ватрогасац Адем Демировић. Кобних момената голф се сударио са камионом, за чијим воланом је био И.М. (38) из Новог Града.

"Ријеч је о нашем колеги којег ћемо памтити само по најбољем. У питању је узоран радник, који је био професионални ватрогасац пет-шест година. Није био ожењен. Кобних момената враћао се кући са викендице. Подлетио је под камион", рекао је за "Независне" ожалошћени Демировићев колега.

У жалости су и мјештани Живиница, гдје су у слијетању пасата угашена два млада живота. Страдали су рођаци Енес (21) и његов вршњак и презимењак Ахмед Муратовић, син бившег начелника Живиница.

Ахмед Муратовић се годинама бавио кошарком и био је члан јуниорске екипе тузланског КК АБЦ баскет, а колеге га описују као људину и некадашњег врсног спортисту, који је спортску каријеру оставио по страни како би завршио факултет у Сарајеву.

Рођаци Муратовићи живот су изгубили данас око 2.30 у мјесту Ђурђевик, општина Живинице.

Пасат је возио Енес, који је изгубио контролу над возилом, ударио у бетонску ограду и слетио. Погинули су он и сувозач Ахмед, док је њихов шеснаестогодишњи сапутник повријеђен и задржан на лијечењу.

Та несрећа догодила се на кривини гдје је до сада због непрегледности погинуло најмање 20 особа. Ватрогасци су тијела страдалих младића сатима извлачили из аута.

Четврта трагедија десила се данас у 7.55 у бијељинском мјесту Чађавица. Погинула је Снежана Поштић (53) из Трњака, код Бијељине, која је била сувозач у полу, а којим је управљала њена тетка Гордана Поштић (66).

Поло се сударио са БМW-ом, за чијим воланом је био Ђ.П., а оба возача су повријеђена и превезена у Медицински центар Бијељина.

Извор: Независне новине