latinica  ћирилица
04/12/2017 |  13:59 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Брчко- Милић и Тегелтија потисали споразум о финанирању изградње вртића (ВИДЕО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић потписали су данас у Брчком споразум о финансирању пројекта изградње обданишта у дистрикту донаторским средствима Србије.
Брчко, Тегелтија и Милић - Фото: СРНА
Брчко, Тегелтија и МилићФото: СРНА

Милић је након потписивања рекао да овај споразум прописује методологију трошења средстава од 500.000 евра, обезбјеђује транспарентност и гарантује да ће пројекат бити реализован у складу са законским прописима који важе на простору дистрикта. Навео је да ће обданиште бити изграђено по највишим стандардима у насељу Илићка на површини од око 2.500 метара квадратних, а објекат ће бити површине око хиљаду метара квадратних и биће намијењен за боравак око стотину дјеце.

Упоредо са реализацијом овог пројекта у буџету се планирају средства за пројектовање и изградњу још два обдаништва на подручју дистрикта, јер су то реалне потребе грађана Брчког.

Милић је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу на донираним средствима, као и предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је за донацију средстава кандидовао Брчко дистрикт.

Министар Тегелтија рекао је да Влада Републике Српске има улогу да контролише реализацију овог пројекта.

"Средства за реализацију овог пројекта налазе се на посебном рачуну Владе Српске и она ће бити уплаћивана како радови буду текли", навео је Тегелтија.

Он је додао да је ово један у низу пројеката чију реализацију помаже Влада Републике Српске, те најавио да ће данас у Зворнику бити потписан споразум за реализацију још једног сличног пројекта.

Извор: СРНА