latinica  ћирилица
04/12/2017 |  10:49 | Аутор: РТРС

Стевандић: Пропашће и посљедњи покушај књижења војне имовине

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је нови покушај књижења војне имовине код Хан Пијеска посљедњи и да је осуђен на пропаст, јер ће након избора наредне године у Српској завладати потпуно јединство.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Јасно је да ће снаге које представљају Републику Српску и које воде одговорну националну политику, прије свега, које су у садашњем саставу власти Српске, однијети велику побједу и то је посљедњи покушај пробошњачких фактора да покушају да нас додатно ослабе прије избора и прије него постанемо потпуно јединствени", рекао је Стевандић Срни.

Он је нагласио да је вријеме да институције Републике Српске буду одлучне у спровођењу ставова и одлука надлежних органа Српске, прије свега, Народне скупштине и Владе.

"Напад на нас посредством војне имовине, институционално, посредством надлежности био је зато што смо несложни и што су осјетили да је то вријеме које треба да се искористи", рекао је Стевандић.

У федералним медијима појавила се информација да је суд у Источном Сарајеву, поступајући по управном спору, наводно одлучио да Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове мора укњижити локацију "Велики Жеп" код Хан Пијеска у власништво БиХ.

Извор: Срна