latinica  ћирилица
03/12/2017 |  18:19 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Стојковић коштао Партизан побједе над Вошом!

Фудбалери Партизана ремизирали су са Војводином 1:1, у дербију 20. кола Суперлиге Србије.
Партизан - Војводина (фото: StarSport) -
Партизан - Војводина (фото: StarSport)

Црно-бијели су доминирали у завејаној Хумској и голом Зорана Тошића из 48. минута били на корак од побједе, али их је ње коштао најбољи играч из Лиге Европе.

Искусни голман Владимир Стојковић је направио катастрофалну грешку четири минута прије краја, покушао је једном руком да ухвати лопту по сњежном времену после центаршута, она му је испала, а то је казнио Којашевић за велики бод Новосађана.

Осим испуштене побједе, Партизану су дан загорчале и повреде битних првотимаца Евертона Луиза и Зорана Тошића које је тренер Мирослав Ђукић превентивно извео због проблема са коленом, односно листом.

Упркос константном снегу у Хумској, двије екипе су одиграле солидан меч пред полупразним трибинама, а пристуни навијачи су често се надали и стрепили од голова.

У првих 45 минута два тима су била поприлично изједначена, а голмани Стојковић и Роцков су добро реаговали у најбољим ситуацијама за голове, после шанси Тошића с једне и Којашевића с друге стране.

Партизан успоставља доминацију у другом делу меча жестоким пресингом и стиже до вођства већ у трећем минуту. Тошић је искористио одбитак у казненом простору, обишао голмана Воше и затресао мрежу.

Црно-бијели су после стечене предности наставили да диктирају ритам, нису дозвољавали гостима ни најмању шансу да им запријете, а прилику да "овјери" победу пропушта Тавамба, који погађа стативу.

То се у самом финишу осветило домаћину, Стојковић је направио вјероватно прву велику грешку ове сезоне, умјесто да боксује покушао је да ухвати клизаву лопту, и то једном руком, испустио ју је у петерцу испред Којашевића који не пропушта овај поклон.

Партизан је пропустио да казни кикс Црвене звезде у Бачкој Паланци и смањи заостатак за највећим ривалом, па је два кола прије "вјечитог" дербија и даље на -6.

У следећем колу црно-бијели гостују Напретку у Крушевцу, док Звезда дочекује Борац из Чачка. Оба меча су на програму у суботу.

"Вјечите" у међувремену очекују наступи у Лиги Европе у четвртак, Партизан гостује Динаму у Кијеву у мечу без већег резултатског значаја, док Звезда игра меч вијека са Келном на свом терену.

Извор: Б92