latinica  ћирилица
03/12/2017 |  16:06 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Чавић: Циљ је успостављање довољног политичког капацитета у Херцеговини

Славко Драшковић изабран је данас за предсједника Градског одбора НДП-а Требиње.
Требиње, Чавић - Фото: РТРС
Требиње, ЧавићФото: РТРС

Драшковић је на конститутивној сједници Градског одбора НДП-а Требиње рекао да ће његов главни циљ бити да се чисто, часно и поштено омасови чланство у Градском одбору те странке.

Предсједник НДП-а Драган Чавић, који је присуствовао данашњој сједници, рекоа је да ће НДП, у партнерству са СДС-ом и ПДП-ом, настојати да успостави довољно политичког капацитета и оствари одређени резултат у Херцеговини, првенствено у Требињу.

Чавић је изразио увјерење да ће новоформирани требињски Градски одбор НДП-а радити на побољшању позиције те странке у Требињу, те да ће настојати да заједно, у партнерству, са СДС-ом и ПДП-ом поново успоставе довољно политичког капацитета да се могу организовано и на прави начин супроставити "режимским странкама".

Коментаришући буџет Републике Српске за наредну годину, Чавић је рекао да "буџет није развојни, већ потрошачки, да Влада Републике Српске са скупштинском већином наставља да се понаша супротно закону, те да ће
НДП код коалиционих партнера заговарати да не присуствују сједници Народне скупштине на чијем ће дневном реду бити буџет Српске.

"Не постоји могућност да се о буџету расправља по хитној процедури, јер постоји Закон о буџетском систему у коме је прецизно дефинисан буџетски календар и он се може усвајати у два корака – у форми нацрта и у форми приједлога са амандманским дјеловањем", каже Чавић.

Извор: СРНА