latinica  ћирилица
01/12/2017 |  17:43 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Путин: Мундијал у Русији шампионат мира и пријатељства

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да та земља са нестрпљењем очекује Свјетско фудбалско првенство којем ће бити домаћин и поручио да је увјерен да ће Мундијал протећи у миру и пријатељству.

"Са великим нестрпљењем Русија ишчекује Свјетско првенство и радујемо се што ће најбољи фудбалери на свијету своје мајсторство приказати у нашој земљи. Надамо се и очекујем да ће ово бити шампионат који ће промовисати квалитетан фудбал и Русију, као и да ће наш тим оставити добар утисак", рекао је Путин обраћајући се званицама уочи церемоније жријеба у Кремљу.

Он је додао да је иза Русије напоран рад у припреми Мундијала.

"Дали смо све од себе, у свим регионима Русије, да се што боље припремимо и драго нам је што ће фудбалери и навијачи са свих континетата доћи у Русију, земљу која је такође дала неке од највећих фудбалера у историји попут голмана Лава Јашина. Шаљемо поруку пријатељства, очекује нас спектакуларан шампионат, велика промоција фудбала, да млади учествују у спорту и фудбалу. Ово ће прије свега бити шампионат мира и надам се да ће најбољи освојити титулу и да ћемо сви уживати", поручио је Путин.

Извор: Танјуг