latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:46 ⇒ 14:50 | Аутор: РТРС

Суперлига: Партизан чека уздрману Војводину, Звезда са Бачком вјежба за Келн

Предстојећег викенда на програму је 20. коло Суперлиге Србије, а у центру пажње је дерби меч између Партизана и Војводине у Хумској (недјеља 15.00).
Фудбалери Партизана и Чукаричког (Фото: StarSport) -
Фудбалери Партизана и Чукаричког (Фото: StarSport)

Партизан се у сриједу вратио на побједнички колосјек тријумфом на Вождовцу (1:0), док је Војводина неочекивано изгубила од Борца у Новом Саду и послије тога смијенила тренера Владимира Буача.

Екипу је привремено преузео помоћник Владимир Васиљевић и остаје да се види да ли ће таква одлука имати ефекат на фудбалере Војводине који не знају за побједу већ четири утакмице.

Са друге стране, изабраници Мирослава Ђукића намјеравају да наставе потјеру за Црвеном звездом и не смију себи да дозволе ново "просипање бодова" јер већ заостају шест поена.

Лидер Црвена звезда гостује Бачкој у јединој утакмици суботњег програма са жељом да направи праву увертиру за "меч године" против Келна за пролаз из групе Лиге Европе, што је Партизан у прошлом колу обезбиједио.

До сада су црвено-бијели лако излазили на крај са тимом који је прошле године први пут ушао у друштво Суперлиге, добивши сва три судара.

Посљедњепласирани Јавор против Вождовца јури прву побједу послије мјесец и по дана, Спартак жели добру серију да потврди добре игре и у Шапцу против Мачве, а у малом београдском дербију састају се Чукарички и Земун на Бановом брду.

Распоред утакмица:

Субота:

Бачка - Црвена звезда 13h

Недјеља:

Мачва - Спартак 13h

Јавор - Вождовац 13h

Борац - Напредак 13h

Партизан - Војводина 15h

Рад - Раднички Ниш 15h

Радник - Младост 17h

Чукарички - Земун 17h

Извор: Блиц, Танјуг