latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:01 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

У суботу облачно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно вријеме, праћено слабим снијегом или суњежицом.

Ујутро и пријеподне ће слабих падавина, углавном снијега бити на истоку, на југу се очекује киша, док ће на западу бити претежно суво.

Током дана на сјеверозападу суво, а у централним крајевима и на истоку са слабим снијегом. Поподне, увече и према поноћи снијег и у осталим предјелима.

Температура ваздуха од минус два до два степена Целзијусова, на југу од три до шесте, а највиша дневна од шест до девет степени.

У недјељу, 3. децембра, биће хладније, уз снијег. Само ће на крајњем југу падати киша.

Доћи ће до формирања снежног покривача у нижим предјелима од три до 10 центиметара, а на планинама ће пасти од 20 до 30 центиметара новог снијега.

У Српској и ФБиХ данас је претежно облачно вријеме.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус четири, Хан Пијесак, Мраковица нула, Ливно један, Калиновик и Соколац три, Градачац, Сарајево, Сребреница, Тузла и Зворник четири, Невесиње, Гацко, Шипово, Србац, Бихаћ, Бијељина, Брчко, Бугојно и Добој пет, Мркоњић Град, Бањалука и Јајце шест степени Целзијусових.

У Билећи, Новом Граду, Рибнику, Санском Мосту и Зеници у 13.00 часова измјерено је седам, Рудом, Фочи, Вишеграду, Дрвару и Приједору осам, Требињу девет, Грудама и Широком Бријегу десет, те Мостар 11 степени Целзијусових.

Извор: СРНА