latinica  ћирилица
01/12/2017 |  12:52 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Делегација социјалдемократа на конференцији у Пекингу

Делегација Савеза независних социјалдемократа, коју чине потпредсједник Марко Видаковић и члан Предсједништва Данијел Драгичевић, учествује у Пекингу на тродневној конференцији "Комунистичка партија Кине у дијалогу на високом нивоу са политичким партијама широм свијета".
Бањалука, делегација СНСД-а у Пекингу - Фото: СРНА
Бањалука, делегација СНСД-а у ПекингуФото: СРНА

Конференција је окупила 256 политичких партија из 120 земаља, а о њеном значају говори чињеница да ју је отворио генерални секретар Комунистичке партије Кине Си Ђинпинг, саопштено је из СНСД-а.

Видаковић је изјавио да је поносан на чињеницу да је СНСД једина политичка партија из Републике Српске која је присуствовала отварању ове значајне конференције.

- Ово је наставак дугогодишње сарадње и партнерских односа између Комунистичке партије Кине и СНСД-а, чији резултат су добри и пријатељски односи Кине и Републике Српске , каже Видаковић.

Он је додао да ће се делегација СНСД-а потрудити да ову конференцију искористи за додатно продубљивање тих односа, као и да кинеским партнерима, али и другим делегацијама, представи бројне потенцијале Српске.

Извор: СРНА