latinica  ћирилица
25/11/2017 |  14:39 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Потписани споразуми о сарадњи између четири Спортска друштва Српске и Србије

На београдском Сајму спорта данас су потписани протоколи о сарадњи бициклистичког, куглашког, стрељачког и карате савеза Републике Српске и Србије чиме ће додатно бити унапријеђена сарадња и отворене нове могућности за развој тих спортова у Српској.
Потписани споразуми о сарадњи између четири Спортска друштва Српске и Србије - Фото: СРНА
Потписани споразуми о сарадњи између четири Спортска друштва Српске и СрбијеФото: СРНА

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић, који је присуствовао церемонији потписивања изјавио је новинарима да су споразуми дио реализације Акционог плана који детаљно регулише оно што у области спорта треба да раде Српска и Србија.

Он је нагласио да су се ресорна министарства на заједничкој сједници влада Србије и Српске прије двије седмице у Београду обавезала да ће наставити заједничку сарадњу и да је потписивање споразума између четири национална савеза производ тих договора.

"Мислим да је јако важно за све савезе да прошире своју сарадњу, да спортисти могу заједно да тренирају и да имамо заједничке кампове, где тренери могу заједно да се усавршавају да учимо једни од других и да будемо квалитетнији и бољи", рекао је Удовичић.

Он сматра да кроз јачање међународне сарадње јача и положај српског спорта.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић поручио је да ће се Српска и Србија трудити да споразуми не остану тек мртво слово на папиру, него да савези сарађују у сваком погледу.

Он је подсјетио да су 2014. године потписани први споразуми између спортских савеза Србије и Српске и нагласио да ће се Влада Српске трудити да све спортисте, посебно оне младе и школски спорт промовише у што већој мјери.

"Наравно, изузетно нам је важна и размјена спортиста. Задовољство и велика част нам је што смо на београдском Сајму", рекао је Јаћимовић.

Предсједник скупштине куглашког савеза Републике Српске Небојша Малешевић истакао је да је за представнике Куглашког савеза Српске посебна част што су учествовали на Сајму и дали свој допринос цијелој манифестацији, а да Споразум потписан са куглашима Србије значи привилегију.

Он је указао да је Куглашки савез Србије један од најачих савеза на свијету, а да је мушка селекција Србије другу годину узастопно свјетски шампион.

"Имамо изврсну сарадњу и од кога да учимо. Бољих на свијету нема. Част нам је и привилегија што смо потоисали Споразум и што сарађујемо", рекао је он.

Извор: СРНА