latinica  ћирилица
25/11/2017 |  11:45 | Аутор: РТРС

Дрецун: Београд неће уводити санкције Москви

Члан Одбора Народне скупштине Србије за одбрану и унутрашње послове Милован Дрецун поручио је на састанку са делегацијом Савјета Федерације Русије да Београд неће уводити санкције Москви.
Милован Дрецун - Фото: ТАНЈУГ
Милован ДрецунФото: ТАНЈУГ

Дрецун је истакао да се Србија тренутно суочава са изазовима о питању санкција Русији и о питању Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, али и условљавањем чланства у ЕУ признање независности Косова, саопштено је из Скупштине Србије.

Дрецун је поновио да Србија има принципијелан став о питању стратешког партнерства са Русијом, те је нагласио значај који подршка Русије у УН даје Србији у очувању суверенитета и територијалног интегритета.

Он је навео и да се Србија суочава са глобалним безбједносним изазовима као што је међународни тероризам и екстремизам и да недвосмислено пружа отпор и бори се против свих облика криминала.

Замјеник предсједника Комитета за међународне послове Савјета Руске Федерације Андреј Климов информисао је чланове Одбора да је Савјет Федерације основао Комисију за заштиту државног суверенитета и спречавање мијешања у унутрашње послове Руске Федерације, са искључивим циљем одбране и заштите националног суверенитета.

Климов је предложио формирање радне групе Скупштине Србије и успостављање сарадње са Комисијом, чиме би се на парламентарном нивоу радило на рјешавању безбједносних изазова.

Он је напоменуо да је став Русије о питању независности Косова непромјењив и да Русија поштује европски пут Србије.

Извор: СРНА