latinica  ћирилица
25/11/2017 |  09:27 ⇒ 09:31 | Аутор: РТРС

Босиљка Младић: Имам вјеру у жалбу-пресуда срамотна и за генерала и за српски народ

Босиљка Младић, супруга генерала Ратка Младића, изјавила је да има вјеру у жалбу која ће услиједити на пресуду коју је некадашњем команданту Војске Републике Српске изрекао Трибунал у Хагу.
Босиљка Младић - Фото: Screenshot
Босиљка МладићФото: Screenshot

Она је за данашње "Вечерње новости" рекла да генерал Младић, којег познаје 52 године, никада не би могао да почини злочине за које су га осудили на доживотну робију.

"Без обзира што смо свесни каква се силна машинерија подигла против њега, са каквом се неправдом и злом бори, покушавала сам да верујем да неће осудити невиног човека. Пресуда је срамотна и према њему и према српском народу", сматра Босиљка Младић.

Она је рекла да је протеклих дана примила много телефонских позива и да јој људи са којим је разговарала непрестано говоре "он је херој, будите поносни на Ратка".

"Ја сам на њега поносна цели живот. Преносим Ратку све те поруке које га храбре, да се не преда, да не поклекне и то му баш значи. Радује се тим порукама. Воли да чује шта људи кажу", рекла је Босиљка Младић.

Она је нагласила да са својим супругом не разговара много о суђењу и пресуди, а да ако она покрене ту тему, он је одмах прескаче.

Генералов син Дарко Младић изјавио је да не зна ништа о спекулацијама да ће Русија у Савјету безбједности УН покренути питање судског процеса против његовог оца и на тај начин рушити хашку пресуду.

"Нисам сигуран да се тако пресуда може срушити. Ипак, битно је да је Русија реаговала на ову срамотну, политизовану и пристрасну одлуку суда", рекао је Дарко Младић.

Извор: СРНА