latinica  ћирилица
25/11/2017 |  08:31 | Аутор: РТРС

Возачи, опрезно због поледице и магле!

Ауто-мото савез Републике Српске упозорио је јутрос возаче на мјестимичну поледицу, посебно на путевима у вишим предјелима, на мостовима и на прилазима тунелима, као и на маглу која смањује видљивост на путним правцима Рипач-Врточе, Травник-Доњи Вакуф и Бугојно-Купрес.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На подручју Федерације БиХ до сутра у поноћ забрањен је превоз експлозивних материја.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Успорено се саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце због активирања клизишта на локалитету Српских Топлица.

Саобраћај је потпуно обустављен кроз Бијељину у улицама 27. марта и Српске војске, на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила искључиво се одвија обилазницом.

На магистралном путу Љубогошта-Пале кроз тунел Каловита Брда саобраћај је обустављен због санационих радова, те се одвија обилазницом у непосредној близини тунела.

Кроз Невесиње је измијењен режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне мреже и коловоза на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два. Радови се изводе свакодневно од 7.00 до 17.00 часова.

У току су радови на дионицама магистралних путева Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ - Горња Буковица.

На дионици магистралног пута Брчко-Бијељина, од фабрике "Пирометал" до шљункаре /у близини скретања за мјесто Марићи/ насеље Гредице, од 8.00 до 16.00 часова изводе се деминерски радови због чега се у том периоду на снази обуставе саобраћаја од по 30 минута, а возила се пропуштају по 10 минута.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена радовима на снази остаје забрана саобраћаја теретних возила, која се преусмјеравају на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача због активираних клизишта саобраћа се неизмјенично, једном траком.

На подручју Бањалуке измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Бањалука један-Бањалука /Рударска/.

На подручју ФБиХ због неопходних радова обустављен је саобраћај на регионалним путевима Тузла-Докањ и Превиле-Хумци-Шибошница. За вријеме обуставе возила саобраћају алтернативним правцима.

Због радова спорије се саобраћа и на магистралном путу у мјесту Дривуша, као и регионалном путу Сребреник-Доња Ораховица.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: СРНА