latinica  ћирилица
24/11/2017 |  21:49 ⇒ 21:53 | Аутор: РТРС

ИРБ купила посљедњу емисију обвезница ОЦ Јахорина (ВИДЕО)

Инвестиционо-развојна банка купила је посљедњу емисију обвезница Олимпијског центра Јахорина, од 10 милиона 360 хиљада марака, чиме је заокружен ивестициони циклус. Више од 40 грађевинских машина на Јахорини је данас радило на систему вјештачког осњежавања.
Јахорина снијег - Фото: СРНА
Јахорина снијегФото: СРНА

Поједини представници локалне власти Источног Сарајева учествовали су у кампањи против повећања цијена "ски-паса" на Јахорни, кажу из Олимпијског центра, истичући да су због ниских цијена раније трпјели милионске губитке.

"Недавно смо потписали уговор са Скијалиштима Словеније. Они вјерују у Јахорну. Србија вјерује у Јахорину. Само неки наши не вјерују. Позивамо их да крену путем Кантона Сарајево. Бјелашница је спустила цијене јер су добили субвенцију од 2 милиона КМ од Кантона Сарајево. Нека Град Источно Сарајево нама да субвенцију од 2 милиона и ми одмах спуштамо цијене", рекао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина.

"Нису уоште много повећане цијене, са 38 на 40 КМ у предсезони, а 45 КМ у сезони за цијелодневну ски-карту. Апсолутно је Јахорина најјефтинији ски-центар у региону", подсјећа Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.