latinica  ћирилица
24/11/2017 |  18:39 | Аутор: РТРС

Ухапшеним посланицима "Самоопредјељења" одређен притвор

Посланицима радикалног албанског покрета "Самоопредјељење" Аљбину Куртију, Аљбуљени Хаџију и Доники Кадај Бујупи, који су јутрос ухапшени на улазу у зграду Скупштине самопроглашеног Косова, одређен је једномјесечни притвор.

Из "Самоопредјељења" је саопштено да је троје чланова овог покрета осуђено на једномјесечни притовор због прогона којем су изложени његови чланови и активисти.

Висар Имери изјавио је у име "Самоопредјељења" да су припадници и активисти овог покрета "препрека злочиначком подухвату владајућих странака", али да их хапшења и притварања неће одвратити од настојања да се "у земљи" заведе ред и закон.

- Прогон је уперен против "Самоопредјељења" јер је оно препрека покушајима владајућег клана да преиначи народну вољу и резултате локалних избора - навео је Имери.

Курти, Хаџију и Бујупи ухапшени су јутрос на улазу у зграду парламента по налогу судије Основног суда из Приштине, јер се јуче нису појавили на рочишту. Њих троје су оптужени да су починили кривично дјело бацањем сузавца у Скупштини самопроглашеног Косова у знак противљења Споразуму о демаркацији границе са Црном Гором.

Извор: СРНА