latinica  ћирилица
24/11/2017 |  18:33 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Бањалучки Електротехнички факултет обиљежава 55 година од оснивања (ВИДЕО)

Бањалучки Електротехнички факултет обиљежава 55 година од оснивања. Најстарија је вискошколска установа Универзитета у Бањалуци. Први је приступио болоњском систему и покренуо докторске студије. Најбољим студентима уручене су награде, а професорима заслужним за покретање катедре за електротехнику и часописа "Електроникс" уручене су плакете факултета.
Електротехнички факултет у Бања Луци - Фото: РТРС
Електротехнички факултет у Бања ЛуциФото: РТРС

Милица Лекић најбољи је дипломирани инжењер у протеклој академској години. Власница је једне од, тренутно, било гдје у свијету, најпожељније дипломе. Каже драго јој је што је студирала баш на бањалучком ЕТФ-у гдје и даље планира да настави да ради.

Дипломе Електротехничког факултета, са дугом традицијом и добром репутацијом признате су свуда у свијету.

"Ово је факултет који има дугу традицију, добар наставни процес и остварује значајне резултате у научно-истраживачком раду", рекао је Бранко Блануша, декан Електротехничког факултета у Бањалуци.

"У припреми наше стратегије развоја за наредних 20 година и урбанистичког плана за наредних 10 година ИТ сектор је препознат као једна од компаративних предности или потенцијала. Имамо школе, факултете, ђаке, студенте, инжењере са добрим потенцијалом. Сматрамо да је то једна од развојних шанси", јасан је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Електротехнички факултет основан је 24. новембра 1962. године . Тада је уписано 113 студената од којих је 48 дипломирало.

Од школске 1994/95. године почео је да ради и Одсјек за електроенергетику.