latinica  ћирилица
24/11/2017 |  15:42 ⇒ 17:05 | Аутор: РТРС

Усвојен сет закона о акцизама без гласова СДС-ових министара

Савјет министара усвојио је сет закона о акцизама без гласова министара из Републике Српске /СДС/, изјавио је министар безбједности БиХ Драган Мектић.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС


Мектић је навео да су против закона гласали министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и он.

"Према Пословнику о раду Савјета министара, сет закона добио је већину гласова и као такав иде у даљу процедуру", рекао је Мектић новинарима и додао да не зна која је верзија усвојена јер приликом расправе и гласања није имао приједлоге закона ни у писаном материјалу нити у електронској верзији.

Он је истакао да је тражио да ови закони буду скинути са дневног реда данашње сједнице Савјета министара.

"Што се мене тиче, урађен је преседан", нагласио је Мектић.

За сет закона о акцизама гласао је и министар транспорта и комуникација Исмир Јуско из СББ-а, иако су из ове странке раније најављивали да су против оваквих законских приједлога.

Усвојени су Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, Нацрт закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ и Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода.

Предлагач сва три законска акта је Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Подсјећамо, један од услова за добијање друге транше средстава из кредита ММФ-а је усвајање сета закона о повећању акциза на нафту и нафтне деривате.

Извор: Срна