latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:39 | Аутор: РТРС

Синђелић послије хапшења уништио дио телефона и СИМ картица

Свједок сарадник у случају покушаја тероризма на изборни дан у Црној Гори Александар Синђелић рекао је данас у Вишем суду да је уништио дио телефона и СИМ картица након хапшења у Подгорици.
Александар Синђелић - Фото: nezavisne novine
Александар СинђелићФото: nezavisne novine

На питање адвоката одбране гдје му је било мјесто у командном ланцу, Синђелић је одговорио да је "свој положај видио у смислу да то што је рађено успије и да то нико не опструише".

Синђелић је данас кажњен са 500 евра јер се лично обраћао оптуженима у првом реду.

Један од оптужених лидера Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да му се Синђелић обратио и да му је поручио: "Немој ти бранити Русију од мене молим те", те да је након тога тражио да се свједок сарадник казни.

Оптужницом Специјалног тужилаштва у случају покушаја тероризма на изборни дан у Црној Гори обухваћени су двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, те српски држављани - Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужена су и три црногорска држављанина - лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

Суђење се наставља 6. децембра у 9.00 часова.

Извор: Срна