latinica  ћирилица
24/11/2017 |  09:27 ⇒ 09:36 | Аутор: РТРС

Спортиста још дуго иза решетака: Оскару Писторијусу повећана затворска казна!

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус добио је повећање затворске казне на 13 година и пет мјесеци, јавља Асошиејтед прес.

Писторијус је на поновљеном суђењу прошле године осуђен на шест година затвора због убиства дјевојке Риве Стинкамп у октобру 2013., али је суд у Преторији ријешио да преиначи пресуду и повећа трајање казне.

Он је првобитно био осуђен за убиство из нехата и добио је петогодишњу затворску казну, али је Апелациони суд Јужне Африке у јуну прошле године преиначио ту пресуду и осудио га за убиство.

Када је прошле године суд осудио параолимпијца на шест година, у јавности је завладао шок, прије свега јер је по јужноафричком закону минимална казна за убиство 15 година затвора. Тужиоци су моментално најавили жалбу на, како су рекли "срамну пресуду", а она се исплатила јуче, када је казна повећана.

Подсјетимо, Писторијус је 14. фебруара 2013. убио у својој кући дјевојку ватреним оружјем и то кроз затворена врата купатила јер је, како је то више пута истакао током суђења, мислио да је у питању провалник.

Извор: Блиц