latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:42 | Аутор: РТРС

Савјет министара сутра о сету закона о акцизама

Сет закона о акцизамама наћи ће се на сутрашњем наставку двије сједнице Савјета министара БиХ, које су јуче прекинуте.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Из Савјета министара БиХ саопштено је да ће министри расправљати о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, Нацрту закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ и Приједлогу закона о измјенама и допуни Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода.

Предлагач сва три ова законска акта је Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ.

На дневном реду сједнице је иницијатива за вођење преговора ради закључивања уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке и предузећа "Аутопутеви Републике Српске" за аутопут Бањалука-Добој Б и о иницијативи за вођење преговора ради закључивања уговора о сагласности на увећање зајма и прихватању увећања обавеза према уговору о гаранцији /Бањалука-Добој, прва фаза/ између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Савјет министара размотриће иницијативу за вођење преговора ради закључивања уговора о гаранцији који се односи на уговор о зајму за Коридор "Пет це" у Републици Српској, дио 1, између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Пред министрима ће се наћи нацрт споразума о инвестиционом гранту БиХ и Европске инвестиционе банке за Медитерански коридор: БиХ - интерконекција Хрватска "Изградња прекограничног моста у Градишци".

Пред министрима ће се наћи нацрт аранжмана о бесповратној помоћи између Холандије и БиХ из програма ОРИО за модернизацију регионалног пута Невесиње - Берковићи.

Биће ријечи и о Нацрту споразума о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

Савјет министара размотриће Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о раду у институцијама БиХ.

На дневном реду сједнице су и информација о укупним активностима Дирекције за европске интеграције у вези с управљањем процесом европских интеграција, те информација о перспективама за БиХ 2018-2020. године и извјештај о развоју БиХ за 2016. годину.

Извор: СРНА