latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:36 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Пале- На сајму понуђено 320 радних мјеста (ВИДЕО)

На регионалном Сајму запошљавања у Палама, 32 послодавца понудила су 320 радних мјеста.
Сајам запошљавања - Фото: РТРС
Сајам запошљавањаФото: РТРС

Радници су уочи зимске сезоне најтраженији на Јахорини, али и тесари, радници грађевинске и других занатских струка. Очекују се и вишеструки бонуси од Протокола о сарадњи који су данас потписали Завод за запошљавање и општина Пале.

Већ шест година дипломирани инжењер пољопривреде Предраг Ерић трага за послом. Сајам запошљавања посјетио је с надом ће пронаћи запослење. Он каже да нема довољно посла за његову браншу у Источном Сарајеву.

За раднике у услужним дјелатностима, туризму, грађевинарству ово је изузетна прилика.

Његош Пољаковић, директор предузећа "Станишић", каже да су им потребни радници различитих профила, од тесара до грађевинских инжењера, укупно 17 радних мјеста.

Организацијом сајмова запошљавања у протекле четири године и посредством Завода за запошљавање Републике Српске посао је пронашло 1.500 лица са подручја Сарајевско-романијске регије. Очекивања су да ће и данас бити попуњено свих 320 радних мјеста, а потписивањем Протокола омогућени су и нови видови сарадње општине Пале и републичког Завода ,

Мирослав Вујичић, директор Завода за запошљавање Републике Српске, истакао је да овај протокол омогућава аплицирање на међународне конкурсе.

Према ријечима Бошка Југовића, начелник општине Пале, договорено је да се уреде базе података за ову проблематику.

План Завода за запошљавање је да у 2018. години уведе "регресирано плаћање доприноса" што подразумијева плаћање доприноса свим запосленим у претходној години, али у реалном сектору средствима која ће дијелом бити обезбијеђена из кредита Свјетске банке, а дијелом из властитих средстава Завода.