latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:34 | Аутор: РТРС

Власеница: Медицинари привремено прекинули штрајк

Запослени у Дому здравља у Власеници данас су прекинули генерални штрајк у који су ступили 6. новембра и најавили да ће за 10 дана поново прекинути рад ако не буду испуњени њихови захтјеви који се односе на исплату седам плата, путне трошкове, те уплату доприноса за пензионо и здравствено осигурање.
Власеница, Дом здравља - штрајк - Фото: СРНА
Власеница, Дом здравља - штрајкФото: СРНА

Предсједник Штрајкачког одбора Владанка Влачић рекла је Срни да ће радници, у међувремену, против послодавца покренути тужбени поступак.

- Само тражимо оно што нам по закону припада. Нико нам се не обраћа, нико се не интерсује за наше проблеме и не даје нам наду да ће наши захтјеви бити испуњени и зато ћемо путем суда то да тражимо - додала је Влачићева.

Вршилац дужности директора Дома здравља Јагода Петровић, која се данас није јављала на телефонске позиве, раније је новинарима изјавила да је локална власт анализирала ситуацију у овој здравственој установи и предузела мјере за превазилажење проблема, али да, како је објаснила, брзих рјешења нема, јер су се проблеми у Дому здравља годинама нагомилавали.

На посебној сједници Скупштине општине Власеница, одржаној средином октобра, речено је да су највећи проблеми власеничког Дома здравља неизмирене обавезе у износу од 3.000.0000 КМ, те вишак запослених.

Извор: СРНА