latinica  ћирилица
23/11/2017 |  15:43 | Аутор: РТРС

Велико интересовање Руса за туристичке дестинације Српске

Руски тур-оператори и медији исказали су велико интересовање за дестинације у Републици Српској, потврдили су представници Министарства трговине и туризма Српске, након састанака у Санкт Петербургу са званичницима Комитета за туризам и тур-операторима Русије.
Санкт Петербург (фото: danubeogradu.rs) -
Санкт Петербург (фото: danubeogradu.rs)

На састанку, којем су у име Министарства присуствовали Драгана Ристић и Александар Ђурић, договорено је да се у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске сљедеће године у Српској организује студијско путовање за тур-операторе и медије из Санкт Петербурга.

Из ресорног министарства саопштено је да је током разговора са носиоцима туристичке привреде Санкт Петербурга истакнуто да су недовољно искориштени потенцијали вјерског и културно-манифестационог туризма, за шта постоји велико интересовање руских организатора путовања и туриста.

"Потврђена је сагласност представника Српске и Русије о организовању посебне тематске руте, којом би се нагласили потенцијали вјерског и културно-манифестационог туризма у Српској", наводи се у саопштењу.

Представници ресорног министарства су од 21. до 23. новембра у Санкт Петербургу званично представили туристичке потенцијале Републике Српске у оквиру промоције регионалних производа у чему је учествовала и Србија.

Извор: СРНА