latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:43 | Аутор: РТРС

Радојичић: Вукајловић наставља да ради са СНСД-ом

Градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Игор Радојичић изразио је захвалност што је одборник Клуба Слобода Стојан Вукајловић одлучио да настави да ради заједно са СНСД-ом.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Прошле године на изборима ми смо изабрани на истој страни, у истом блоку, радили смо и заједно, каолиционо за градоначелника, али и свако за своју одборничку листу", изјавио је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да је након проблема до којих је дошло унутар ДНС-а, један број одборника напустио ову странку или је искључен из ње, што је њихова унутрашња ствар. "Али је било јасно да пут којим иде дио одборника ДНС-а /Клуб Слобода/ који су га напустили након тог раскола, пут не само опозиције, већ чак и увреда, клевета, па и неких врло ружних ријечи", нагласио је Радојичић.

Он је рекао да су одабрали погрешан пут и да је Вукајловић видио да то није његов пут, и не само он већ и дио других активиста ДНС-а који су у унутрашњем расколу у странци отишли неким другим путем.

Радојичић је рекао да ће СНСД бити знатно ојачан на неколико градских локација.

Вукајловић, који је од данас званично у СНСД-у, рекао је новинарима да ће дјеловати у интересу грађана, истичући да је у одборничке клупе дошао својим и залагањем бирача који су га подржали као одборника владајуће коалиције.

Он је мандат у Скупштини града добио као одборник ДНС-а, а напустио је ову странку половином јула заједно са одборницима Будимиром Балабаном и Ненадом Шибаревићем.

Вукајловић каже да је дјеловао као независни одборник у унутар Клуба Слобода, али да не жели да буде "дио нечијих личних превирања унутар политичких партија".

Он је Клубу Слобода пожелио срећу.

"Њихов пут је такав, а мој пут је да не желим да изневјерим грађане који су ме бирали као позиционог одборника. Остао сам на истом фону. Ниједног момента нисам дјеловао у опозицији, јер би одлазак у опозицију био издаја људи који су ме подржали као одборника владајуће коалиције", рекао је Вукајловић.

Од данас СНСД у клупама градске Скупштине има 12 одборника.

Извор: СРНА