latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:27 | Аутор: РТРС

Трамп Русима открио нове нападачке методе ИД

Магазин "Венити фер" објавио је чланак у којем тврди да је предсједник САД Доналд Трамп рекао министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову да припадници терористичке групе Исламске државе раде на томе да лаптопове претворе у бомбе, које би онда непримјећено могле да пролазе обезбјеђење на аеродромима.
Доналд Трамп - Фото: Screenshot
Доналд ТрампФото: Screenshot

Венити фер пише да је Трамп Лаврову открио да су израелски агенти који су убачени међу терористе ИД успјели да открију да они раде на претварању лаптотова у преносне бомбе. 

Израелци су, како се наводи, посматрали ћелију ИД сјеверно од ријеке Еуфрата, тако што су два хеликоптера "сикорски ЦХ-53" превезла командосе "Сајерет маткал" и стручњаке Мосада до ћелије која је радила на трансформацији лаптопова.

Министарство унутрашњих послова САД, као и Велика Британија, дјеловали су након прибављања те информације, тако што су путницима из одређених земаља забранили да уносе лаптопове у авион.

Иначе, Венити фер пише и да су прије Трампове инаугурације прошлог јануара официри Мосада били на конференцији ЦИА, гдје им је речено да америчке обавјештајне службе вјерују да руски предсједник Владимир Путин има утицај на Трампа и да би Израел требало да буде опрезан, јер се, како су навели, осјетљиве информације "дијеле" са Бијелом кућом и Националним безбједносним савјетом.

Страховање је да би због тога, како се наводи у тексту, могло да дође до "цурења" информација ка Русима, а они би их даље могли подијелити са Ираном.

Извор: Танјуг