latinica  ћирилица
23/11/2017 |  13:19 ⇒ 24/11/2017 | 09:42 | Аутор: РТРС

Конституисан Одбор за прославу 9. јануара – Дана Републике Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједавао је данас Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике Српске, на којој је конституисан Одбор за прославу 9. јануара – Дана Републике Српске, те усвојен Програм и Финансијски план прославе.
Одржана Прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске (Фото: http://www.predsjednikrs.net) -
Одржана Прва сједница Одбора за прославу Дана Републике Српске (Фото: http://www.predsjednikrs.net)

Програмом прославе 9. јануара – Дана Републике Српске 2018. године, као и претходних година, предвиђени су традиционални пријеми код предсједника Републике.

У склопу обиљежавања Дана Републике Српске предвиђено је полагање вијенаца на споменике палим борцима Војске Републике Српске и борцима НОР-а, на Спомен костурницу, Споменик бањалучким бебама, као и полагање вијенаца на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Програмом обиљежавања предвиђена је додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима и одржавање сједнице Сената Републике Српске.

Поводом прославе Дана Републике, 9. јануара 2018. године, предвиђени су Свечани дефиле на Тргу Крајине, Свечана академија у спортској дворани "Борик", те свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

У свим градовима и општинама Републике Српске, те представништвима Републике Српске у иностранству, биће обиљежен Дан Републике Српске, а у Бањој Луци ће 9. јануара бити организован богат културно-умјетнички програм.

Програмом је предвиђено и традицонално обиљежавање Дана Републике Српске у Брчко Дистрикту.