latinica  ћирилица
23/11/2017 |  11:59 | Аутор: РТРС

"Гарда Пантери": Херој Ратко Младић је трајна категорија

Удружење ветерана "Гарда Пантери" из Бијељине саопштило је данас да су херој Ратко Младић и Република Српска трајне категорије."Гарда Пантери" поручује свима који су судили некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу и свима који због пресуде ликују, да хероју и народу Републике Српске нису пресудили, а "неће му ни судити".
Бијељина - Удружење ветерана "Гарда Пантери" - Фото: СРНА
Бијељина - Удружење ветерана "Гарда Пантери"Фото: СРНА

"Народ Републике Српске, а поготово ми борци знамо ко је био генерал Младић, ма колико се ви упирали да га прогласите кривим за непостојеће злочине. Поручујемо вам да у томе нисте успјели, нити ћете икада успјети", наводи се у саопштењу Удружења.

Поводом суђења и изрицања пресуде генералу Младићу, из "Гарде Пантери" истичу да је то било само читање пресуде која је написана на дан подизања оптужнице.

"Нисте ви господо ти који ћете писати нашу историју. Нашу историју су написали најбољи синови Републике Српске - 28.000 Срба својом крвљу и својим животима одбранило је слободу српског народа и створило Републику Српску", наводи се у саопштењу.

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији осудило је јуче некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Извор: СРНА