latinica  ћирилица
23/11/2017 |  09:18 | Аутор: РТРС

У Буенос Ајресу отворен Трг Република Србија

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић свечано је данас у Буенос Ајресу отворио Трг Република Србија, који се налази у једном од најљепших квартова главног града Аргентине, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.
Буенос Аирес - Фото: Wikipedia
Буенос АиресФото: Wikipedia


Свечаном отварању присуствовала је први потпредсједник Скупштуине Буенос Ајреса Кармен Пољедо, представници српске дијаспоре у Аргентини, викарни епископ епархије латиноамеричке Кирил Бојовић, као и представници дипломатског кора акредитованог у Аргентини.

Шеф српске дипломатије је на свечаности истакао важност веза и сарадње Србије и Аргентине - пријатељске везе и традицију добрих односа, који красе двије државе и два народа.

Дачић је рекао да отварање Трга Република Србија представља нову инспирацију и пружа додатни подстицај даљем свестраном развоју односа Србије и Аргентине у будућности.

На Тргу Република Србија у Буенос Ајресу налази се и мурал са мотивима Србије и Београда, који су осликали српски умјетници.

Дачић је навео да је циљ да се тим муралом грађанима Буенос Ајреса и свим посјетиоцима бар дјелимично приближи Србија, њене природне љепоте, култура и историја, преносе београдски медији.

Извор: Срна